Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna üliõpilaskogu tegemistest

Image
HVÜK

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna üliõpilaskogul (HVÜK) on tegemist olnud palju. Peamine fookus on sel õppeaastal olnud Ellujäämisplaani koostamine. Esmakursuslastel on informatsiooni meeletult, mistõttu jäävad olulised killud tihti kahe silma vahele. Niisiis leidsime me üliõpilaskogus, et tarvilik oleks koostada ühtne aga kompaktne dokument, kus on olemas kõik vajalik informatsioon või siis viide, et kust seda informatsiooni leida. Tegemist on mahuka ettevõtmisega, mille eestvedaja on Sven Anderson – HVÜK-i õppekvaliteedi spetsialist. Ellujäämisplaanist on tulevikus kasu loodetavasti iga kursuse tudengile!

Lisaks on soov olnud luua tudengitele ka õpi- ja puhkeruume. Sellega tegelevad meil iga instituudi üliõpilaskogud. Valmis on saanud Juhan Liivi 4 majas oleva maailma keelte ja kultuuride kolledži puhkeruum keldrikorrusel! Jälgi juhendavaid silte ning leiad oma tee samuti sinna. Ka peamajja on vaikselt ja jõudsalt valmimas pesa ning Jakobi 2 majas käib mööbeldamine. HVÜK on kohtunud peaaegu iga kuu erineva instituudi üliõpilaskoguga, et kaardistada peamised murekohad ning kuulata rõõme, mida praegusel ajal läheb meil kõigil eriti vaja.

Mis edasi? Nüüd kui on kätte jõudnud aprill hakkab ka Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse valimisperiood! See on meie jaoks väga oluline, sest tudengid peavad olema esindatud. Seetõttu ootame kõiki huvitatud tudengeid kandideerima 04. – 17. aprill üliõpilasesindajaks nii oma instituudi üliõpilaskogusse kui ka humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna üliõpilaskogusse! TÜÜE-s olemine on väga hea võimalus üliõpilaste elu edendamiseks ning ka lihtsalt oma kaastudengite tundma õppimiseks. Muidugi tegeleme edasi ka Ellujäämisplaaniga ning plaan on ka võtta ette minireis Viljandi Kultuuriakadeemiasse, et sealsete üliõpilasesindajatega lähemalt tutvuda ning koos mõnusalt aega veeta.

HV üliõpilaskogul on olemas ka aktiivne Facebooki leht! Seal kajastame kõige värskemaid uudiseid ning muid tegemisi, näiteks huvitavaid artikleid, mida meie tudengid ja õppejõud on avaldanud. Kui on tekkinud mõni mure või idee ning ei tea kelle juurde pöörduda, siis Facebooki kaudu meiega ühendust võtta on väga hea viis end kuuldavaks teha! Ka TÜÜE valimistega saab olla kursis nii TÜÜE, kui ka HVÜK-i Facebookis. Mine kindlasti ja jälgi lehte, sest nii oled sinagi in the know! :)

 

Pildil HVÜK liikmed. Foto: Anni Ulm

Rahvusvaheline Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents 07.-11.05.2024

Tartu Ülikoolis toimub Rahvusvahelise Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents

Jakobi 2 õppehoone

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond hoiab kõrget kohta rahvusvahelises edetabelis

Sofi Oksaneni foto: Toni Härkonen, plakat: Triinu Rosenberg

Vestlusõhtu tunnustatud kirjaniku Sofi Oksaneniga