Autor:
Pixabay

Jaapani kultuuriõhtul saab õppida teevalmistamist

6. mail toimub Tartu Loodusmajas kultuuriõhtu, kus keskendutakse Jaapani teekultuuri tutvustamisele. 

Jaapanis on tee palju enamat kui kuum jook ning teetseremoonia on üks au sees olevamaid Jaapani traditsioone. See esindab puhtust, austust, harmooniat ja rahu. Seekordsel kultuuriõhtul on võimalik osa saada Jaapani matcha tee serveerimise ja joomise demonstratsioonist, sealhulgas õppida ise teed valmistama. Õhtu on inglise keeles.

Ajakava

Kell 17.00 toimub matcha tee valmistamise töötuba, teevalmistamist demonstreerib jaapanlanna Chisato Ohtsuka. KOHAD TÄIS!

Kell 18.00 pakutakse kõikidele osalejatele suupisteid ja jooke ning toimub Jaapani teekultuuri tutvustav esitlus. Sellele järgneb arutelu ja viktoriin. KOHAD TÄIS!

Ürituse orienteeruv lõpp on kell 21.00.

Registreerumine

Oodatud on huvilised igas vanuses, kuid vajalik on eelnev registreerumine. Koos kell 17.00 algava tee valmistamise töötoaga on kultuuriõhtu osalustasu 7 eurot. Liitudes kultuuriõhtuga kell 18.00, on osalustasu 5 eurot. Tasuda saab kohapeal.

Registreerumiseks saatke palun e-kiri aadressile sirli.urbas@ut.ee ning kirjutage osaleda soovijate nimed ja ürituse kellaaeg (kas kell 17.00 või kell 18.00). Kohtade arv on piiratud ja kui grupp on täis, saadame teile teate, et olete ürituse järjekorras. Registreerumise tähtaeg on 04.05.2022.

Üritus on osa Tartu Ülikooli personaliosakonna korraldatavast sündmuste sarjast Kultuuriderikas Tartu. Rohkem infot leiate ürituse kodulehelt.

Sarja „Kord ja kaos“ teine sümpoosion „Maailma tähendusest“ kujundus.

Sarja „Kord ja kaos“ teisel sümpoosionil keskenduti semiootikale

KANT

Madis Kõivu "Filosoofipäeva" avalik lugemine

üritused Tartus - Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed

Aprillikuu loodusluuleõhtul esineb Sirel Heinloo