Autor:
Tartu Ülikool

Maailma keelte ja kultuuride kolledžist saab instituut

Tartu Ülikooli senati otsusega saab maailma keelte ja kultuuride kolledžist 1. jaanuaril 2023 instituut.

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonda kuuluv maailma keelte ja kultuuride kolledž alustas tegevust 2015. aastal, mil ühendati toonasesse filosoofiateaduskonda kuulunud germaani, romaani ja slaavi filoloogia instituut ning keelekeskus.

„Kui kolledži loomise ajal nähti selle peamise tegevusena keelte ja kultuuride õpetamist bakalaureuse- ja magistriõppes ning üleülikooliliste keelekursuste korraldamist, siis aastate jooksul on kolledži tegevuse sisu ja eesmärgid pidevalt täienenud,“ selgitas praegune maailma keelte ja kultuuride kolledži direktor ning tulevase instituudi juhataja Terje Loogus.

Tema sõnul on nii Euroopa Liidu ASTRA programmi kaudu kui ka tulemuslikult taotletud grantide abil märkimisväärselt arenenud teadustöö ja kasvanud professorite arv. Samuti on edukalt jätkunud doktoriõppe korraldamine ja arendamine. „Oleme tegutsenud kolledži nime all, kuid juba pikemat aega täitnud instituudi ülesandeid,“ nentis Loogus.

Loogus ütles, et nimevahetus töötajate ja üliõpilaste jaoks erilisi muutusi kaasa ei too: „Teadus- ja õppetöö jätkub samamoodi nagu varem ning loodava instituudi üheks põhikirjaliseks kohustuseks jääb peale tasemeõppe endiselt üleülikoolilise keeleõppe korraldamine.“

Tomasz Wicherkiewicz

Tomasz Wicherkiewicz’i külalisloengud Tartu Ülikoolis

Eesti lipud kaardil

Emakeelepäeva tähistamine instituudis

Rektor kõnepuldis

Rektor: Eesti parim konkurentsieelis ja demokraatia kindlustus on pärisintellekt