Paindlik ja põhjalik mikrokraadiprogramm muudab maailma ilusamaks

Möödunud õppeaastal läbis Pärnu linna giidina töötav Ann Eichhorts Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühise mikrokraadiprogrammi „Baltisaksa kultuuripärand“.
26.06.2024

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond

Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkond on juhtiv humanitaarteaduste uurimiskeskus Eestis, millel lasub eriline vastutus nii rahvusteaduste hoidmisel ja arendamisel kui ka maailma keelte ja kultuuride õpetamisel. Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond koondab enda alla ajaloo- ja arheoloogia instituudi, eesti ja üldkeeleteaduse instituudi, filosoofia ja semiootika instituudi, kultuuriteaduste instituudi, maailma keelte ja kultuuride instituudi, usuteaduskonna ning Viljandi kultuuriakadeemia.

Instituutide kontaktid

Valdkonna tööd juhib dekaan, kellele määratud ülesandeid aitab ellu viia dekanaat. Dekanaadis tegeletakse peamiselt valdkonna õppe- ja teadustöö koordineerimisega ning täidetakse erinevaid administratiivseid ja arendusülesandeid.

Dekanaadi kontaktid
#sisseastumine #ülikoolist #esmakursuslane #uudis
Tartu Ülikooli uuendatud virtuaaltuur aadressil virtualtour.ut.ee annab kõigile huvilistele võimaluse tutvuda ülikooli õppe- ja teaduskeskkonnaga juba enne ülikooli saabumist. Lisaks saab tuuris ülevaate ülikooli hoonete rattaparklatest ja ligipääsetavusest.
23.07.2024
#kestlikkus #koostöö #teadus #ühiskonnale #ülikoolist #uudis
9.–10. augustil Paides toimuval arvamusfestivalil on tänavu kavas rohkem kui kakssada ühiskonda puudutavat arutelu. Ülikoolist lööb üritusel kaasa üle 30 teadlase, töötaja ja üliõpilase.
18.07.2024
#sisseastumine #uudis
Õppekoha pakkumise sai 3294 kandidaati, kellel tuleb valik õppima tulemise kohta langetada hiljemalt 14. juulil.
12.07.2024
#kultuur #teadus #ühiskonnale #uudis
Mõtteloo-kogumiku juhatab sisse valik intervjuusid aastatest 2011–2021, mis esitlevad autori uurimishuvisid ja nende muutumist ajast, tema ajaloolaseks saamise teekonda ning põhimõtteid. Neile järgnevad võimu ja vaimu vahekordi vaagivad käsitlused, tähelepanu all on keskuse võimuvahekorrad äärealadega nii Vene impeeriumis kui nõukogude perioodil.
11.07.2024
Peahoone (A.Tennus)

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkond

Avalduse vormi allkirjastamine

Avalduste vormid

Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekanaadi ruumid

Kui vajad abi

Töö arheoloogia laboris

Praktika