Autor:
Shutterstock

Kolme rektori stipendium eesti, läti ja leedu keele oskajatele ootab kandidaate

Iga-aastane kolme rektori stipendiumikonkurss eesti, läti ja leedu keele oskajatele toimub juba kuuendat korda. Võitjat ootab 2000 eurone stipendium ja kandideerida saab kuni 31. jaanuarini 2023.

2017. aasta sügisel kuulutasid Tartu, Läti ja Vilniuse Ülikoolide rektorid välja ühise stipendiumikonkursi, millega soovitakse edendada eesti, läti ja leedu keele ning kultuuri õpetamist ja õppimist. Kandideerima on oodatud kõik Tartu, Läti ning Vilniuse ülikoolis täiskohaga õppivad üliõpilased, kes valdavad ühte Balti riikide keelt tasemel C1 ning teisi keeli tasemel A2. Kandideerida saavad kõigil õppekavadel ja õppeastmetel õppivad üliõpilased. 

Stipendiumi suurus on 2000 eurot ja kandidaate hinnatakse kolmes voorus.

Esimeses ehk kohalikus kirjalikus voorus tuleb esitada kirjalikult kolm teksti: üks leedu, üks läti ja üks eesti keeles, Tööde esitamise tähtaeg on 31. jaanuaril 2023. Esseede teemad leiad stipendiumi kodulehelt

Konkursitööd tuleb esitada TÜ maailma keelte ja kultuuride kolledži meiliaadressile keeled@ut.ee märgusõnaga „Kolme rektori stipendium”.

Kohaliku kirjaliku vooru tulemustest teavitatakse osalejaid meilitsi. Kui osalejad osutuvad valituks suulisse vooru, saavad nad kaasa uue vooru nõuded. 

Lõppvoorus osaleb igast ülikoolist kolm parimat tudengit. Sel õppeaastal toimub lõppvoor Vilniuses. Lõppvooru jõudnud üliõpilaste sõidu- ja majutuskulud kaetakse, kuupäev ja koht täpsustatakse esimesel võimalusel.

Küsimuste korral pöördu julgesti maailma keelte ja kultuuride kolledžisse, kirjutades meile aadressil keeled@ut.ee.

Vilnius

Alanud on rahvusvahelise üliõpilaskonverentsi teeside esitamine

tudengid

Keeleteaduse magistriõppe infotund 9. mail

täis kirjutatud vihik laual

Tartu Ülikooli keeleteadus on maailma 200 parima hulgas