Autor:
Pixabay

Kutsung: otsitakse elulookirjutajaid "Eestisse varju" projekti

Hea eluloo kirjutaja projekti "Eestisse varju" raames!

 

Meie projekti eesmärk on sõja tõttu Ukrainast lahkunud ja Eestisse jõudnud ukrainlaste lugude kogumine ja nende vahendamine laiemale kultuuriavalikkusele Eestis, Eesti Ukraina kogukonnale ja rahvusvaheliselt läbi teadustöö. See sõda on otsekui lahing tsivilisatsiooni ja kurjuse vahel. Sinu lood aitavad meil säilitada mälestusi sõjast mäluasutuses nii Eestis kui Ukrainas ning annavad hindamatu ajaloolise panuse. Sellel põhineb projekti ajalooline tähendus.

Valikut kogutud lugudest plaanime jagada läbi projekti kodulehe ja laiemale avalikkusele suunatud seminaride. Elulugudel põhineva teadustöö eesmärgiks on analüüsida põgenemiskogemuse kujutamise ja sellest jutustamise viise ning sõja- ja põgenemiskogemusega toimetuleku viise ja niisuguse kogemuse kirjaliku vahendamise võimalikku mõju.

 

Oled väga oodatud kirja panema oma elulugu, keskendudes

- oma elule Ukrainas enne sõda

- otsusele Ukrainast lahkuda ning Eestisse tulla

- teekonnale Eestisse

- esimestele muljetele Eestist ja sellele, kuidas Sina ja Su perekonna liikmed on Eestis ennast sisse seadnud

- lähituleviku plaanidele Elulugude avaldamine ja nende kasutamine teadustöös toimub anonümiseeritult. Palun saada oma elulugu aadressile eestissevarju@ut.ee. Eluloo üleandmisel palun allkirjasta informeerimise ja teadliku nõusoleku vormi. Vormi võib allkirjastada elektrooniliselt ja saata see koos elulooga aadressile eestissevarju@ut.ee. Selle võib saata postiga aadressil: Leena Kurvet-Käosaar, Tartu Ülikool, Kultuuriteaduste Instituut, Ülikooli 16, 51003. Tartu, Eesti.

Lisainformatsioon: Kateryna Botnar kateryna.botnar@ut.ee (eesti ja ukraina keel), Polina Holitsyna polina.holitsyna@ut.ee (ukraina ja inglise keel), Leena Kurvet-Käosaar leena.kurvet-kaosaar@ut.ee (eesti ja inglise keel)

Rahvusvaheline Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents 07.-11.05.2024

Tartu Ülikoolis toimub Rahvusvahelise Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents

Sarja „Kord ja kaos“ teine sümpoosion „Maailma tähendusest“ kujundus.

Sarja „Kord ja kaos“ teisel sümpoosionil keskenduti semiootikale

KANT

Madis Kõivu "Filosoofipäeva" avalik lugemine