Autor:
Andres Tennus

Tartu Ülikooli raamatukogus avati Taiwani Hiina-uuringute teabekeskus

Tartu Ülikooli rektor professor Toomas Asser ja Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Krista Aru avasid koos Taipei esinduse saadikuga Lätis ja Taiwani rahvusraamatukogu esindajaga 10. oktoobril Tartu Ülikooli raamatukogus Taiwani Hiina-uuringute teabekeskuse. Teabekeskuse kaudu saavad raamatukogu kasutajad ligipääsu kõrgetasemelisele sinoloogiaalasele kirjandusele ja teaduslikele andmebaasidele. 

Koostöölepingu sõlmimise ülikoolipoolse eestvedaja Mart Tšernjuki sõnul on leping oluline ja hädavajalik samm nii Tartu Ülikoolis tegutsevate hiina-uurijate kui orientalistide jaoks laiemalt. „On rõõmustav, et meil on nüüd nii palju teemakohast kirjandust siinsamas Eestis võimalik kätte saada,“ ütles Tšernjuk. Keskuse loomine tugevdab Eesti ja Taiwani teadusalast koostööd, mille senine rõhk on olnud hiina keele ja kultuuri õppel.

Kokku saab raamatukogu ligi 1700 teost, mille hulgas on peamiselt humanitaar- ja sotsiaalteaduste valdkonda kuuluvad raamatud, sh ajalugu, keeleteadus, kirjandusteadus, filosoofia, religiooniuuringud, majandusteadus, ühiskonna- ja riigiteadused. Niisugused teabekeskused on loodud 34 rahvusvaheliselt tunnustatud ülikooli juurde, kelle hulka kuuluvad ka näiteks Oxfordi Ülikool, Leideni Ülikool, Tōkyō Ülikool, Austraalia Riiklik Ülikool ja Toronto Ülikool. Kirjanduskogu asub Tartu Ülikooli raamatukogu hoidla I korrusel.

Kirjanduskogu loomist koordineeris Tartu Ülikooli Aasia keskus, mille eesmärk on toetada Aasia ja Lähis-Ida kultuuride ja poliitiliste suundumuste mõistmist Eestis ning vahendada Lähis-Ida ja Aasia teadmisi.

Lisateave:

Heidi Maiberg, Tartu Ülikooli Aasia keskuse kommunikatsioonijuht, 5199 1451, heidi.maiberg@ut.ee

Sirje Üprus, Tartu Ülikooli välisprotokolli juht, 509 7117sirje.uprus@ut.ee

Raamatud riiulitel

Keeleteadlased: eestivenelased võivad end rahuga kakskeelseks pidada

Tomasz Wicherkiewicz

Tomasz Wicherkiewicz’i külalisloengud Tartu Ülikoolis