Slavistika osakonna töötajate avalik pöördumine Ukraina toetuseks

Tartu Ülikooli slavistika osakonna töötajad avaldavad protesti sõja vastu:

Meie, Tartu Ülikooli slavistika osakonna töötajad, oleme Ukraina-vastase rünnaku pärast sügavalt nördinud. Venemaa, riik, mille keele ja kultuuriga oleme tööalaselt ja elulooliselt seotud, paneb tänapäeval toime kuritegu, mida ei saa õigustada. On väga kahetsusväärne, et sellesse on kaasatud mitte ainult korrumpeerunud ja vastutustundetu eliit, vaid ka osa Venemaa kodanikest, kes allusid desinformatsioonile ja vihapropagandale.
 2014. aastal alanud sõda Venemaa ja Ukraina vahel on viimastel päevadel laienenud üle kogu Ukraina territooriumi. See kohutav kuritegu tuleb kohe lõpetada. 

Toetame kogu südamest Ukraina rahvast, kes võitleb oma riigi, vabaduse, demokraatia ja euroopalike väärtuste eest. Oleme koos oma vene sõprade ja kõigi inimestega, kes on selle sõja vastu. Venemaa agressiooni esimesed päevad Ukraina rahva vastu langesid kokku meie osakonnas olulise tähtpäevaga — akadeemik Juri Lotmani sajanda sünniaastapäevaga. Meie õpetajal, sõduril, kes kaitses Teises maailmasõjas Ukrainat natsismi eest, oleks raske ette kujutada midagi ebaloomulikumat. Tegevas armees kuulis ta ukraina kõnet ning kirjutas üles ukraina laule. Pärast sõda õppis Lotman Leningradi ülikoolis ukraina keelt. Me arvame, et täna oleks ta sellele kirjale alla kirjutanud.

Слава Україні! Au Ukrainale! 


Irina Abisogomjan
Maria Borovikova
Alessandra Dezi
Svetlana Dolgorukova
Olga Fraiman
Natalija Joonas
Ljubov Kisseljova
Jelizaveta-Kaarina Kostandi
Irina Külmoja
Roman Leibov
Anna Małgorzata Podstawska
Lea Pild
Anastassia Ryko
Tatjana Stepaništševa
Jekaterina Velmezova
Roman Voitehhovitš

David Reynolds

Cambridge'i ülikooli professor David Reynolds esitleb raamatut Churchillist

Kevadine pilt Tahkuna loodusest

Avalikul aruteluõhtul küsitakse, kas kliimakriisis saab vaid teadusele loota

TÜ vaimse tervise konverents „Tööheaolu – mis ja kelle asi?“

Vaimse tervise konverentsil kõneldi tööheaolust